Ny kurs

Jaha, då har den nya kursen dragit igång.. ännu en juridik kurs.. efter lärarens "ja ne det är ju onödigt att köpa en ny lagbok, ni kan ju bara kolla upp alla nya lagar å uppdatera de som behövs" så gick jag å köpte årets lagbok, jag orkar verkligen inte kolla upp nya lagar å uppdateringar, skriva ut de å sen ha en massa papper i överflöd.. nu har jag en ny, fin, röd, (läs dyr) lagbok som har alla nya lagar. Ja det känns ändå bra! hade 100 kr rabatt på bokhandeln så den kostade bara taaddaaaa: 464 kr! ja passade ju fint, om ni undrar varför jag tjatar så mycket om pengar just nu är det för att jag egentligen inte har några.. haha men det här går säkert fint.. det är ju bara 19 dagar tills vi får pengar.. 

Kursen som vi nu har fram till januari tror jag blir relativt trevlig iaf.. det är som sagt juridik, kanske inte ett favoritämne, men det är mycket grupparbete å sånt som vi ska jobba med själva så jag tror ändå det blir bra.. vi ska utifrån en vinjet, eller ett case.. eller ja på ordentlig svenska heter det utifrån ett fall, göra en hel utredning, som vi sedan ska dra upp inför antingen socialnämnden eller länsrätten.. vi ska ha sammarbete med juridikstudenterna som ska göra nått som jag inte riktigt förstod.. dom ska agera iaf.. haha.. 

Vet inte om jag har så mycket annat trevligt att berätta.. jag längtar till jul.. för första gången i mitt liv.. eller sen jag flyttade hemifrån har jag lust att julpynta, men jag kommer ju ändå vara hemma i lule hela julen så det känns som ovärt ändå.. å jag har ju inge rum eftersom att jag kommer bo hos tomas från 1 dec å jag tror inte han är så positiv till att börja pynta 21 kvadrat meter när vi knappt får plats med oss själva.. men nästa jul ska jag dunderpynta :D  tänkte iaf vara duktig å skicka lite julkort.. de gamla hederliga, inte julmail..  

ne men nu ska jag ta å beställa lite böcker.. fantastiskt roligt..



over´n out!

Ledig

Ja en hel dag är jag ledig innan nästa kurs startar.. tycker nog att skolan tagit i i överkant.. hade ju räckt med en halv.. huu egentligen skulle jag nog behöva vara ledig en vecka innan nästa kurs, men skolan verkar inte vilja lyssna på mig.

Min lediga dag spenderas genom att ligga i sängen å se på teve eller vara framför datorn, och så tvättar jag också.  tycker man verkligen ska ta vara på en ledig dag genom att inte göra nånting =) måste iofs gå å handla men lite frisk luft är ju aldrig fel, sen ska jag till min bror ikväll som ska bjuda på tårta, vilket betyder att jag måste åka ner på stan å hitta en present.. det var den dan.. det kanske går att hitta en present på ica? haha

Ikväll ska jag beställa böcker till kursen.. kollade upp det där för några veckor sen, böckerna kommer gå på över tusen kronor.. är ju verkligen pengar som jag har just nu! helt sjukt.. man kan ju låna från biblioteket men då får man ha böckerna i 2 veckor, å kursen är i 10 veckor, så det är som ingen ide. å att sitta i "röda rummet" å läsa är verkligen ingen lösning, för de böcker man vill ha finns aldrig där. nej det är bara å beställa... får nog ta å ringa min egna bank, pappa, å be om ett litet lån.

Till helgen ska vi ha klassfest, det ser jag verkligen framemot!  det gäller att ta vara på det som är roligt, blir mycket lättare att sitta å plugga då =)

Nu är det bara 6 helger kvar tills jag får julledigt! =)

over´n out

Back in town

Kom tillbaka till Ume igår kväll, har haft en underbar helg hemma =) den har varit lugn å skön, men ändå har vi hunnit med mycket.. som vanligt hinner man inte träffa alla.. å den här gången orkade jag inte ringa, messa, fixa för att träffa folk, men blev ju himla lätt eftersom att maria hade fest, så där bjöd jag in en del så kunde vi träffa massa på samma gång :)

Igår var vi å kollade på lägenheten, den kommer bli hur fin som helst när de har tapetserat, målat tak å bonat golven :)
Vi kommer ha ett indiskt tema i sovrummet, så vi ska få ett överkast av pappas fru som är ihop sytt av en sari som jag köpte i indien, sen blir det en tavla därifrån å massa lyktor, kommer bli hur mysigt som helst.. resten av lägenheten blir nog rätt vanlig, jag vill ju inreda med svarta detaljer men vi får väl se.. känns bara så bra att vi har något eget, å något som är vårat tillsammans =) sen ha vi ju fyndat rejält på blocket, ett fint köksbord i ek med 6 stolar, en fin hallmöbel med spegel, å en sängram, kul att inte bara ha en massa ihopplock som man fått lite varstans ifrån =)

Nu ska jag snart sätta mig med en seminarieuppgift som vi ska ha i eftermiddag, sen drar en ny kurs igång, återigen en kurs med massa juridik, hoppas att brorsan som förövrigt fyller år idag, inte behöver sin lagbok, för då slipper jag köpa en ny. tror kursen kommer bli intressant, men tung.. ser ut som att det är mycket på schemat. dock slutar vi redan 16 dec så vi får en lång julledighet, om man nu kan kalla det för ledigt när vi ska ha flera seminarium å en tenta på hela kursen.. men det blir nog bra =)

Ni vet så här, folk brukar ofta säga att saker å ting är överskattade, filmer, eller så.. jag brukar mest komma på saker som är underskattade till exempel:

- Blocket! skrev ju tidigare vad vi köpt, men allt det har vi fått för ca 3000 kr.. helt sjukt egentligen, men tanke på att bara stolarna var för sig kostar 1200..

- Munsårsplåster! sjuukt underskattat.. har inte också ni sett reklamen på teve å tänkt vilken bluff, kommer aldrig att funka, å aldrig att det är smidigt eller osynligt! känn er lurade på den tanken.. det syns verkligen inte, å man behöver int fara å kladda med nån vit salva runt hela munnen..

- Potatis! har egentligen inte så mycket att säga om den här punkten, potatis.. potatis å ketchup.. grejer det ;)



Over´n out!

Bloggen är återuppstånden

Ni vet ibland när man är på fest, eller på krogen.. eller ja när man har inmundat några glas alkohol så lovar man saker och ting.. igår gjorde jag de till min kära vän Nina, Jag lovade att jag skulle börja blogga igen, så nu sitter jag här å tänker att det är väl lika bra att börja på en gång..

Målet med min blogg är att bli lika känd som Isabella Löwengrip, alltså att ha 18-års fester som ingen annan, få allting hon pekar på.. men framför allt få alla hennes problem här i livet.. den tjejen har det inte lätt.. tänk att som 18-åring behöva, eller vara tvungen att välja om hon ska köpa en klänning för 7000 eller en kappa för 13000.. hur svårt måste hon inte ha det?!? ja det är helt sjukt så synd det är om henne.. nu kanske ni undrar varför jag vet det här.. jo det är helt enkelt så att jag har läst hennes blogg.. haha brukar gå in där när jag har tråkigt (oftast när jag egentligen måste plugga) för att muntra upp mig själv... jag skrattar alltid eller alltså skrattar.. ja hånar alltid henne.. jag tycker hon är en tönt helt enkelt..
så ja nu ska jag aldrig mer nämna henne här..

Just nu är jag å karln i Lule, väldigt trevligt.. igår var vi på 21-års fest.. fick go mat och hade väldigt trevligt.. skulle sen på cleo men kön var lång som ja lååång så vi gick på olivers istället.. det var mychet trevligt! sen gick vi å åt, då kom folk från cleokön.. de hade blivit less på att vänta efter 1 timme å en kvart.. jag fattar inte varför man ens ställer sig i kön.. men det är ju inte mitt bekymmer, så jag släpper det också..

Idag ska vi nog bara ta det lugnt, sen ikväll ska vi å lyssna när pappa sjunger i kyrkan å sen blir det middag hos mamma, imorgon blir det hantverksmässan å sen blir det middag hos pappa.. Det är alltså som det brukar, väldigt mycket att hinna med på tre ynka dagar. just det, på måndag ska vi fara å kolla på våran lägenhet! :D fast jag vet ju hur den ser ut, å tapeterna ska vi ändå nya, så inte vet jag egentligen om det är så roligt... men Tomas har ju inte sett den så :)
Ja det var väl ungefär de som händer i helgen, eller just, vi ska hinna med å fika hos mormor å egentligen fika med massa andra, men frågan är om vi har tid.. imorrn kanske :)

Nej nu ska jag gå å se teve med karln.. jag tror han ser barnprogram. haha fantastiskt!

haha just det måste bara berätta om en fundering jag har.. en av många.. tycker det är lite kul med bloggar å hur folk skriver.. alltså inte själva innebörden utan hur man skriver.. en del skriver väldigt kompakt.. typ som jag fast utan en massa punkter här å där.. endel som hostnina skriver med en en massa utropstecken, stora bokstäver å ja ni kan ju kolla själv :p men det jag egentligen försöker få fram är att jag tycker att det är kul att man kan se en text å veta exakt vem som skrev den utan att man vet vad som står, eller vem som skrev den... hmm ja precis!


Å just, ska väl försöka få den här sidan att se liite flashigare ut nångång.. men det är inget jag tänker ägna mig åt idag :)


Over´n out!