Winnerbäck

Ja ni som känner mig känner ju även till vem som är sveriges absolut mest genialiska artist enligt mig!

Upptäckte ju denna karl för 5 år sen kanske.. ja i gymnasiet iaf.. första låten var Du gamla fria nord. Jag å paola satt i ersnäs som vanligt på den tiden :) å så skulle hon spela upp en låt hon hitta.. ja å sen var ja fast!

Skulle ju kunna skriva en hel uppsats om karln.. men ja skippar det för eran skull tror ja :)
hur som helst så tänkte ja nu efter jul, (då ja efter 14,5 år i skolbänken äntligen inte har så många skoluppgifterna att göra på kvällarna då jag har praktik) att jag ska börja spela gitarr igen! å då är ju Winnerbäck en stark kandidat till vad som kommer spelas mest! :D hoppas inte grannarna har en fobi för han.. eller för musik i övrigt då kommer vi få det kämpigt i trapphuset :p

Nu ska jag strax ta mig ner till stan å käka lunch med mina kära vänninor. eller ja, haha klasskompisar :)  Det ska bli väldigt trevligt, men lite tråkigt ändå.. det här är sista gången vi träffas innan jul, å efter jul vet väl ingen hur mycket tid vi har att hitta på saker med tentaplugg å allt.. å sen är det praktik å då ses vi inte på fem månader.. Känns väldigt konstigt.. eftersom att större delen av släkten å familjen har varit 25 mil bort (förutom min bror förstås, som lyckligtvis har varit här!! ), har kompisarna stått en väldigt nära... det har blivit som en extra familj :) Så man kommer sakna dom massor..
samtidigt så är det så många hemma i Lule som man saknat i massor i 2½ år så ja det jämnar nog ut sig tillslut :)


Fredag...

Ja alltså denna dag.. är inte mycket som har gått riktigt rätt idag.. dagen började med att ja å några från klassen gick till skolan för att se på studentskörens luciatåg.. var svinladdad för att sitta där å njuta av julstämningen.. men ack vilken besvikelse.. dom var ruskigt duktiga inget att klaga på.. men alltså.. de kom, de sjöng å de gick! ja alltså det gör ju alla luciatåg.. men dom här sjöng typ fyra sånger.. sen tyckte dom det var tillräckligt.. det hela tog en kvart.. klart ovärt att ta sig till skolan.. men men..

sen for ja iväg å jobbade.. det gick väldigt bra, vi bakade å drack glögg :) jättemysigt!

sen började de tjorva.. ja skulle ta bussen fem i fem.. fem i halv sex kommer det en sån där avdankad bil, ni som har jobbat eller som jobbar på ssab vet va ja menar.. ni vet sånna volvobilar som ssab ställer av å som man kör inne på området.. ja iaf.. en sån kommer med en liten gubbe som säger "bussarna är inställda, det är för halt.. trafiken kommer igång inom en timme" jaha!! där står man längst ut typ vid kommungränsen! nja kanske inte eller jag vet inte.. ja iaf.. långt bort var ja.. så vad gör man.. jo man ringer ju såklart sin bror.. meen redan när han sa haallåå insåg ja att karln nog hade smuttat på ett vinglas.. å ja så var det ju.. han hade en vin å lundell kväll.. så icket att man fick någon skjuts.. till slut kom ja fram till att ja måste ringa en taxi.. så ja ringer å ringer å ringer.. meen alla bolag har typ en till två timmars kö för att få en taxi. så jag börjar gå.. ja hinner gå typ en kvart då ja går förbi en hållplats där det står en karl.. så ja går å säger til han att det bussarna är inställda.. "jaha sa han, då får vi gå till stan då!" jaha sa ja å så började vi gå.. vi hann gå typ 20 min till när vi kom förbi ännu en hållplats med en tant i så vi stannade  där å förtäljde läget.. men hon tyckte minsann inte att vi skulle gå utan att vi skulle ringa taxi.. jaa ni förstår hur ja kände mig som redan hade ringt alla bolag å varit i en massa köer.. ja iaf tur att tanten inte gav sig.. för långt där borta i snöstormen (ja det var inte bara halt, det snöa också!) ser vi en buss! halleluja.. då hade ja bara varit ute i en timme.. så jag var nöjd! :D

Ja det var de.. å nu sitter ja här å laddar för idol.. undrar om ja kommer hålla mig vaken.. blir säkert bra!!


Over´n out!

Råtthålet goes lägenhet!

Yees!! De hinner renovera lägenheten innan vi flyttar in!! Pappret som skickades i slutet av oktober till firman som sku göra det försvann på något mystiskt sätt.. Lkb hade det inte, å Lulebo var otrevliga å helt ovilliga att hjälpa oss.. till slut skickade lulebo om pappret.. å eftersom att vi genom lite kontakter.. eller ja "lite kontakter" är nog fel uttryck.. så här är det.. mammas man, janne, känner vd:n på lkb så har han fixat så att det blir klart.. å jag är så glad!! 

Trodde vi skulle få flytta in i råtthålet med fettfläckar på vägarna å rivna tapeter.. å det såg ja verkligen inte framemot.. hade inte känts som vi flyttade in på rikigt liksom.. men nu tack vare Peter får vi flytta in i en fräsch lägenhet! :) tror ja ska skicka dagens ros till han! Lulebo ska då verkligen inte få någon ros.. tänk att det ska tjorvas fram å tillbaka i tre månader för att alla kontrakt å renoveringar ska vara klart.. det har rent utav varit en päsch! Ja men nu ska ja inte tänka på det.. Nu behöver ja bara be lulebo fixa persienner sen behöver ja inte ha med de surtanterna att göra längre.. fast dom kanske har skärpt sig.. sist fick dom minsann veta vad ja tyckte.. haha ne så farlig var det väl inte.. bara lite.. skitsamma..  lite måste de ju tåla..
hoppas bara det inte kommer fram att det är nåns mamma eller vän som ja sitter här å är bitter på.. då ber ja innerligt om ursäkt :)

Nu har jag bara två skoldagar till.. seminarium imorgon å sen ska ja vara observatör på måndag när några går upp med ärenden i Socialnämnden.. (själv går vi upp i länsrätten efter jul) sen är det: baaabababaaa.. ja några dagars pluggande.. men förutom det så är det JULLOV!!!! Ja herrejomala så skönt!

Å just inte för att jag vet om syster yster läser här.. men om du gör det; Grattis återigen till tjänsten på förlossningen!! är så glad för din skull.. Du förtjänar verkligen det jobbet! :)

Nu ska jag ta å skriva lite om saklighet å objektivitet å andra fina ord som ja knappt förstår mig på!!

Å föressten.. Sofia, kul att du läser :) å kul att ja får prova på att ställa mig i buren igen.. kanske blir att ta upp en gammal karriär till nästa säsong.. eller ja ett gammalt intresse iaf! :)



Over´n out!

Nu är det väl ändå dags...

haha ja som ni kanske märkte tappade ja motivationen att blogga rätt så snabbt.. känns som att skriva för halvblinda eller prata inför döva.. ingen aning om nått går fram alltså..

egentligen har jag massa att skriva.. typ om flytten, skolan, praktiken, å grejer.. vet inte om ja orkar skriva så mycket.. men äh vi börjar väl iaf..

Den 19:e dec flyttar vi upp till Lule, känns så underbart bra att få flytta hem igen :) lägenheten är en stor jättefin trea... eller ja just nu är den inte renoverad, så det är inte så fin.. å så länge den inte är renoverad så kommer ja benämna den som råtthålet!  men iaf.. vi kommer få den renoverad.. tror det kommer bli skitsnyggt! som jag har skrivit tidigare kommer sovrummet inredas i indiskt tema.. vi har hittat en skitsnygg buddatavla på Boomstore. den kommer passa bra till vårat blåa sängöverkast med guldinslag.. myche vakert.. hoppas ja iaf! :) till köket har vi köpt en massa aidaporslin.. fyrkantigt, vitt å enkelt.. sen har jag fått en massa grejer av pappa som han tog med hem när de tömde farmor å farfars hus.. känns kul att få ha lite saker som man sett å använt sen man var liten :)  längtar som få efter att börja göra iordning å hänga upp tavlor å bädda våran säng :)
 
men först är det en vecka skola kvar, å så en veckas tentaplugg till tentan som är i Januari.. är lika bra att börja plugga, för jag tror inte det blir allt för mycket pluggat under jul :) Den här kursen har gått himla fort.. den har varit väldigt lärorik också.. vi ska få vara med å spela upp fall i socialnämnden å länsrätten.. kommer bli väldigt spännande.. att få dra ett ärende inför rätten :) Efter det är det en tenta sen kommer det jag har väntat på hela utbildningen, Praktikten!! :D
Äntligen får vi  använda all teori vi lärt oss i verkligeheten.. jag kommer vara på mottagningsenheten på migrationsverket. Är så nöjd med den platsen, tror jag kommer lära mig massor.. många har så mycket negativt att säga om migrationsverket.. men jag tycker de verkar vara en av de mest intressanta arbetsplatser som finns.. tänk så mycket som händer där.. ingen dag kan vara den andra lik..  =)

Ja men se där.. då har ja ju skrivit om allt iaf.. nog för att ja hunnit se två teveprogram under tiden.. haha

ne nu ska jag ta å koka lite palt! dock inte från grunden, i korridorslivet finns det inte plats för att göra palt... dålig ursäkt jag vet... finns ju hur mycket plats som helst.. köket är ju liksom till för 8, å vid den här tiden är det aldrig nån där... men i råtthålet ska det nog lagas både palt å bakas på riktigt :) fast innan det blir nått bak å paltkokning ska nog råtthålet få bli renoverat till en fin lägenhet :)


Over´n out!